Pages

Tuesday, December 6, 2011


REVIEW-OMBAK RINDU


Assalamualaikum dan Selamat Malam. 1st of all, aku nak cakap terima kasih yang teramat sangat pada Paesh Azek yang sanguh menangguh perjalanan balik ke bandar penawar semata untuk memenuhi kehendak saye ntuk tengok filem ni... :)

Back to the topic, entry ni aku nak cerita dan buat review tentang Filem Ombak Rindu. Memang tipu lah kan, kalau orang lain pon semua dok sibuk-sibuk cerita dan kepoh-kepoh pasal ombak sana, ombak sini. Inikan pulak aku? For sure lah, aku adalah antara salah seorang yang excited jugak nak tengok filem ni :)
siap aku pak se ag my bf (paesh) utk teman g beli novel ombak rindu
tapi apekan daye telah habis jual di pasaran




Baru ri ahad aku tengok Filem Ombak Rindu ni. Rasa macam ketinggalan sikit lah, sebab dapat tengok filem ni pada hari seterusnya. Tapi, aku rasa ramai lagi kot yang tak sempat nak tengok? hekhekhek ! Sebelum aku pergi nengok filem ni tadi, aku sibuk2 jugak usha-usha page facebook kawan2 aku yang mana dah tengok. Ada yang cakap filem ni biasa2 je dan ok2 je. Dan watak yang dibawa oleh Maya Karin x berapa best. Dan ada jugak yang mengatakan Maya Karin sesuai berlakon jadi pontianak je? haha. hampehs! Tuh ulasan dan komen daripada kawan2 aku lah. Aku pon assume macam cerita ni biasa2 je.

Nak tau ape pulak comment daripada aku???Ok sumpahhhh tak tipu memang BEST YANG TERAMAT SANGAT ok! Bagi kaum perempuan yang berhati sensitip memang akan menghayati lah filem ni. Yang kata x best tuh,mungkin orang tersebut x menghayati. haha. X pon, mungkin mereka terlepas scene-scene yang best sebab pergi toilet ke, or whutever. hoho
.



So far, jalan cerita dalam filem ni memang bestttt giler. Dan bagi sape2 yang dah mengikuti cerita Ombak Rindu ni since novel, mesti lagi rasa best. Aku boleh bagi 20 bintang untuk filem ni. HAHA. sape suruh best sgt, kan dah terroverdose kasi bintang :'D

Ok aku kasi sinopsis cerita ni dulu. Copy paste je pon.
Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?




Lakonan Aaron Aziz memang menjadi sangat-sangatlah. Romantic abis. Aku kadang2 fikir gak, isteri dia x jeless ke bila tengok babak2 manja Aaron dengan pelakon lain? huhu. Mula-mula dalam cerita ni, Aaron memang x suka pon dengan Izzah (Maya Karin). Alasannya, sebab si Izzah ni perempuan kampung. Last-last, jatuh cinta jugak. Betollah orang cakap, mula2 je benci, lama2 jadi sayang.




Dalam filem ni jugak, aku suka dengan watak Maya Karin :) Mungkin sebab dia bertudung. Cantikkk ok dan tak nampak macam janggal pon dia bawak watak wanita bertudung. Dia pakai tudung pon cantik. Sweet je :)





Nih haaa..watak jahat dalam cerita ni. haha. Bukan watak jahat sangat pon. Alahh, normal lah, bila dapat tau orang yang kita sayang, then kita rasa macam nak "eeee..nak kuti2 jeee". So far, Lisa Surihani ni pon mmg bessttt dan memang cantik sangat2. Lagi cantik daripada Maya Karin. hehe. Tapi Maya Karin lagi cantik. Eh, pening. Dua-dualah cantik senang cite.




Jadi kesimpulannya, bagi sesiapa yang tertanya-tanya, besttt ke Filem Ombak Rindu ni. Bagi aku, memang besttt yang teramat sangat and filem ni memang berjaya cekik air mata aku kat panggung wayang tadi.haha. Basah tudung aku. huahua. Aku x nak cerita lebih-lebih kat entry ni, nanti korang dah tak suprise nak pegi tengok. Better pegi nengok sendiri :)

Monday, December 5, 2011


SELAMAT HARI JADI KE 20



mengupdate blog saye balik...:)
lame rasenyer hilang..no time,, n mengupdate blog..
sory kepade pembace blogger sebab asyik tgk entri yg same...

ni ade mse cikit saye nk update sal my birthday yg celebrate beberapa hari lepas..
walau dh berkahir byk hari tpi stay gak nk cite....
baru genap 20 thun umo saye..i"m still young...:)
i;m sad because no one will remember my birthday...i don"t hope anything just speech n say happy birhday enough...

walu pape pown saye happy sesgt ade gak orang yang masih ingat dan menyanyangi saye smbut sesama..
pengorbanan die saye egt..die sanggup berkoban x g kelas anta saye g balik keje semata-mata nk smbut birthday..
walau awk x bg saye pape cukup sekadar awk smbut saye mlm 2 dengan kek,,,,
patutla kamoo curi nset saye ek..x bg saye tgk mase ek..love u Paesh...because u still always with me...
thank gak pade eyka,siva,amani,ijan,madiya,,dan kengkwan yang lain...

but i really want to know,,,,die agk lain semenjak join old skoll club..ujung minggu mase die agk terhad...sampai perlu pinggirkan saye..die ckp nk kejar impian die..tpi saye mcm mane..saye pown de impian..tpi saye happy die x pernah lupe hari penting dalam hidup saye ataupown hubungan kami,.love kamoo...

Saturday, November 12, 2011

rindu kengkawan di INSTEDT


malam yang sungguh kedinginan

kesuyiaan dengan bunyi-bunyi kipas,air,dan sebagainya

semakin bertambah sunyi diri ini..

kesunyiaan nie membuatkan aku teringat pade kawan-kawan


alangkah bagusnya kalau waktu-waktu sunyi ni
ditemani kekasih gelapku
muhamad faiz b.zakaria,no k/p-920831-01-5932
tapi die die boozy,,x pela..
jauh di mata dekat dihati


nie nk story..semua individu mesti ade kawan-kawan dari
kecik sampai la besar nie
cume yang membezakan ade ke kawan yg setia atau tak..
bile kite g ke sesuatu tempat mesti kite jumpe kawan
baru
tapi x bermakna kawan lame nie kite lupekan
..
ni akku nk cite sal kawan kat kolej yang rapat la ngan aku.
rindu la kat dieorg..sesangat..tahap gaban..


dulu ari2 jumpe..2 tahun setengah kejap jerk mase berlalu
u all memamg best la..
walaupun kengkadang bercanggah pendapat,bertengkar,ejek-mengejek.
perkara cm 2 merapatkan lagi hubungan kami..

segala cite yang happened waktu malam kat umah mesti keesokan pagi jumpe bercerita..
balik umah cite ngan kengkawan kat umh pasal perkara yang berlaku kat kolej...
seronok......:)

rindu sangat saat-saat 2
cume dah last sem ri 2...4 friend dari kami kurang rapat..
mungkin ade masalah sediri la..


happy sesagat bila dapat berita kami berempat dapat anugerah eksekutif
finally......
selalu salah seorang jerk bertukar ganti setiap sem..

------sory kalau entries kali nie membosankan..








ni la member2 yang rapat ngan aku..
baju melayu merah 2 hero aku.
kepada cikgu saye aku dia dan maoo..sory pic kamoo x de..
kamoo juga tergolong kawan rapat saye.....

Wednesday, November 9, 2011

Gigitan Cinta Punca Strok
Assalammualaikum semua,,nk tulis entries kali nie seksa sbb x de mood, tpi memikirkan semua rerakan blogger mesti nk tgk juga entries baru jadi kuatkan semangat juga.....
I have problems now. Biasa lah, orang dewasa. Ahuks. Dewasa la kan, terpaksa jugak aku mengaku aku dah mula melangkah ke alam dewasa,masalah dan cabaran yang tidak mungkin akan berjaya dilalui oleh seorang emaja yang baru nak berjina-jinak dalam kehidupan.hmmmmmmmmmm...:(
Hey, cheers lah! Jangan la korang terus kerut-kerut dahi membaca entry ini hanya disebabkan penulisnya dalam keadaan tertekan. hehe. Its ok, you guys no need to worry kay, Im okayyy.








remaja keluaran 1 Nov 2011 say that , gara-gara terlalu cinta seorang remaja wanita di Auckland berusia 44thun lumpuh setelah terkena serangan sakit jantung akiba gigitaan cinta yang dilakukan oleh kekasihnya.wanita itu dimasukkan ke sebuah hospital akibat tidak mamapu menggerakkan tangan kirinya selepas kejadiaan itu.Doktor memeriksa wanita itu menumpai kesan love bite di badannya. daripada kesan gigitan cinta itu doktor dapat tahu punca berlakunya serangan jantung tersebut.

Tahukah kita semua gigitan cinta yang berlaku telah menyebabkan pembuluh darah rosak dan mengakibatkan pembentukan darah beku. darah yang beku tidak mengalir ke jantung dan boleh menyebabkan strok !

p/s "kepada remaja yang bercinta termasuklah diiri ini berhati-hatilah jangan disebabkan eksperasi cinta boleh membawa maut kerana lovebite akan meninggalkan kesan darah beku dan meyukarkan perjalanan darah (fakta)

Tuesday, November 8, 2011


sahabat vs artis

Ada orang benci membaca kisah airmata saya..
Ada orang benci melihat senyuman saya.
Apakah maksudnya itu??




Apa salah saya??saye just nk share...menyukai sorg sahabat
bersamaan menyukai seorang idola...entries saye kali nie just nk shre pade pembace blog yg dikasihi.
semenjak-menjak nie saye minat gile ngan shiela hamzah (penyanyi) yg merupakan
ank andy lala....semua song yg die rakan kat youtube saye tgk.....rasenyer boleh kot die pewaris kepada penyanyi no 1 malaysia dato siti nurhaliza...
saye suke tgk shila nie sbb muke like be my best friend..bentuk muka yang berbentuk panjang.....

shiela merupakan penyanyi yang de stail,elegan dan gaya yang tersendiri yg org lain x nmpk..
cube u all tg dan teliti penyanyi mude nie..
n mose interesting die jug memiliki wajah yang cantik..
make perfect la!..



shiela hamzah

sahabat nie nk bagi tahu nape entries saye :sahabat vs artis" ....keduanya saye suke dan kebetulan bile diteliti muke dieorg nie nk hampir same may be sabb muke jenis panjang kot....opssss!!!!soryyy
sahabt name is :nur aimi amirah: saye oanggil die aimi..die memg cntik la..badan tinggi cm model n die jugak seorg yg free hair....x sangke semua persahaban nie berakhir mcm 2 jerk..sedih 2 memang la...
memang die seorg perempuan yg digilai lelaki..boleh ktekan couple dgn seseorg xpernah lame...setiap petang kami akan kehulur-hilir berjln naek ego s jumpe boy priend (dulu la( sekrg dah ade cinte akhir kini dan selamanya (paesh azek)....die juga selalu backup saye if anything terjadi n we together shre problem...
one time ade la story psl die sbb die telah memalukan sekolah sehingga die pindah sekolah mase form 4..dari jerantut die bertukar ke kuala lipis....semua org berckp mengenai hal die tpi saye stay x percaye smpai la satu hari saye tgk sndri..x sngk memg x sngke.tpi itu semua dugaaan buat nye..)perkara tersebut biala dirhsiakan kerana tidak mahu mengaibkan seseorg)

one day....ade something mengejutkan ade kwn saye ni bg thu aimi nk kwin but dengan suami org..ermmm...no komen la...banyak gak la staus kat wall saye dan rakan-rakan dipenuhi kate-kate g menyenagkan sehingga die terlah block kami semua.hahaahaha.....!!! terkezut

one msj die sent kat saye said die x pernah mara saye dan benci saye disebabkan saye juga rapat dengan yg lain bia die ngalah..semua kwn yg lain dh kutuk die mesti saye serba salah n i terkedut dont say anything..eeheeh..sampaikan kwin die x jemput saye pown x g just dpt tag pic die kwin dr kwn-kwn jerk...apepown saye tumpang happy if die happy..n the lat day saturdy saye jumpe die ngan husband die..msing-msing terkedu lihat muke msing-msig x bertegur dn kate aper-aperk..die ngelak dri saye dan saye pown ngelak dri die...dah hmpir setahun die kwin n what i know psl die..die belajr kat masterskills....smpai saye jumpe fb baru die..untill now die x approve lagi....n ade terbace kat wall akak die..die time 2 dekat kota tinggi ngah pktikal..ha..dah dekat sgt la 2 cume x thu jerk kat mane...

if die terbace blog saye..saye x pernh berdendm ngan kamoo..kamu bole cri saye anytime kamo suke..cume mebzakan adalah status.komu mira @ aimi dah berumah tangga but saye jiha masih bujang..




aimi amirah
sory just take pic form fb



kiri:shile hamzah
kanan:aimi amira...
walu muke x bpe seiras tpi cikit-cikit adela..


Monday, November 7, 2011


Salam Eidul Adha Semua

Assalamualaikum ^^

Salam Eid-Ul-Adha buat semua Muslimin dan Muslimat


Semoga hari ni semalam, hari ini dan sepanjang hayat kita diberkati ALLAH.

Silalah jangan segan silu bagi daging korban pada Celoteh-jari gadis sudi je. hikhik. gelak sopan sopan.

kepada yang nak kasi duit raya kat cnie, sila bank in ke 713769386872174268316892482081468182471-7772387183 ke akun Bank MyBond.

okay. nak siap siap iron baju lalu menikmati ketupat dan lemang. wahh lep lep hari ni!

Thursday, November 3, 2011

kenapa? JEALOUS??? (for couple)



kenapa kita jealous. For me, tak perlu jealous, but sometimes, I do jealous. and i really hate that feeling. urghh its the feeling which I think the most annoying feelings in the world. pergh ok ... have you ever think why are you jealous? why are you jealous when your bf is talking to the other girl. you know, JUST talking. but you're jealous like dying. you hate that ? yes, mee too!

but sometimes I am not worry at all. I just let him talk to them without any negative perceptions. I dont know maybe there's a time I feel that I am in a SAFE condition, I trust on him and I know that he loves me with all his heart. So, when your brain tells you these .. u'll feel SAFE. NO WORRIES. You still can smile...

then again, why there's another time when you cant resist it? i mean you feel jealous. yeah.. sometimes very jealous. why? lets read it from here;

source: link

Mistrust Jealousy can be a sign that you do not trust your mate. If you have been cheated on before or if you are in an unfaithful relationship, you may feel jealousy when your mate looks at, talks to, or comes into contact with other women. You may fear that your mate will want to have intimate relations with this person.
Unstable Relationship If your relationship has been on the rocks or if your mate is known to flirt and not give you the attention that you need from the relationship, you may be jealous of others that he talks to. You may feel that he is giving them more attention than he gives you. You are not confident that your relationship is in the stage that it should be in for it to last.
Insecurity Some people are not jealous due to the nature of their mate but due to the nature of themselves. People with low self esteems may feel jealous of others because they fear that they are not good enough for their mate. They are continuously comparing themselves to others. They feel that other women are more attractive. They do not understand why their mate has chosen them.
So the lessons are...
1. Trust your partner -dont ever lose their trust
2. believe that he loves you.
3. build confidence in yourself.
4. control your mind: think in positive way
5. settle the problems. - to make sure the relationship is STABLE
BUT! if he is really are.. he is talking to other girl because he like them... , i'm sorry I cant help you dear.

nak je rasanya time time jealous tu pegi kat pompuan tu sambil buat gaya di atas, and ask her

"hey, what do you want from my husband?"

grr ok, belum kawen.

Wednesday, November 2, 2011





Date yg be happy lah gak..sebenar nya x de per nk update just
nk share atau bahase glamour nyer 'kongsi'
kegembiraan pade tarikh tersebut....


excited gile nak thu..dah byak dah kat wall fb mamat ngan minah kepoh update status pasal result kua.....mcm-mcm berjampur gaur perasaan nie...
(bau ketiak yg x mndi lagi plus bau badan plus sejuk kaki plus sejuk tangan plus nk muntah) mcmII la......takut sebab nie dh sem akhir..dh x ade peluang dah nk exam lagi...ape pown result kena terima...redha je la..

alhadullillah syukur dh kepohII nie i pown g la on kat stdent portal tgk.pergh menjerit keriangan..mase yg ditunggu-tunggu...
2 sem i kejar balik finally.. thanks god....
saye dapat sandang anugerah ketua eksekutif sekali lagi..2sem kecewa akhirnya..

berbaloi menangis lepas jwab exam sebb
egtkan answer semua salah.....
thank pade semua yg terlibat..lepas nie dh x ade exam lagi dah ..fokus pade prktikal jerk..

excited sgt nie sebab bulan 11 nie my birthday coming soon..
hope dpt celebrate ngan bf saye yg saye syg cinta selamnye..
tau pown name manjenyer "buncit"

setakat nie jela dlu entries yg dpt diposkan..rasenyer x bpe nk menrik sgt la.sebab kanakII ribena cm saye nie bru nk belajar megepos....saye akan update dri mase ke masa yg lgi menrik kot......INSYAALLAH...

Monday, October 31, 2011

PEREMPUAN PILIHAN



Assalamualikum and hye.

Owrite,sepeti yang dihajati,lepas nie nk rajin-rajin mengepost..insyAllah...post kali nie nk mentioned pasal

adakah untuk ayah saye????OMG
semestinya tidak.ini ditujukan untuk jejaka yang masih singgel
but not available....
atau yang sedang mencari pasangan untuk mendirikan masjid

Sebabnya,tetibe nk tulis entries nie...tadi tengah-tengah belek facebook" tetibe terlihat satu pic nie kat my wall..hahahahaha..die punye seksi ke seksa,kite pown x tahu la..even nk ckp perempuan bertudung x semestinya baek dan perempuan free hair x semestinya jahat..
nak seksi 2 bia la berpada-pada...free hair 2 bukan menjadi stu masalah gemuk pown bukan menjadi masalah..yg menjadi isu dan perbualan

hot di bibir masyrakat masa kini,dah la gemuk,pakai seksi sampai boleh
tgk isi dalam pakai warne aper.cantik ker x.gebu ke x????
baju dah ikut shape badan boleh nampak perut yg berlipat
kalau saye dijadikan lelaki : REJECT LA DIK!!!
moral nk cite kat cnie lelaki nie jahat mcm mane pown die..pasti die ingin memperisterikan perempuan yg baik dari semua segi..kalau sanggup pakai pakaian sebegitu, x mustahil lebih lagi sanggup die lakukan..calon menantu baik pasti akan disukai mertua..



Jangan sesekali kite mencemarkan imej kita sendiri
hanya takut diejek mahupun digelar perempuan
selekah yang x reti nk ikut perkembangan feyen masa kini..

Friday, October 28, 2011




mampu ke?
itu je persoalan aku.

kata orang tua2, lagikan suami isteri boleh bercerai, tali pertunangan pun boleh diputuskan, inikan pula ikatan sepasang kekasih yg belum ada apa2 black a
nd white, bila2 masa boleh diputuskan, betul tak?


entahla.
tepuk dada. tanya selera.
Jangan lah terlalu mengharap.
dan jangan juga terlalu ambik mudah.
kalau bercinta 5 - 6 tahun andai tuhan kata dia bukan jodoh kamu,
tak guna juga.
kerana ini adalah satu fakta bukan auta


tolong .
tolong lah jangan sia - siakan masa depan kamu!

jika betul ingin kan dia,
usaha + doa + tawakal. itu ja.

kepada insan mahupun pasangan kekasih yang sedang hangat dilamun cinta
sayangi la pasangan anda dan berusaha la mempertahankan
hubungan anda sekiranya anda mahukan ia menjadi pa
sangan
hidup anda dulu,sekarang,kini dan selamanya.....


p/s : dalam hati aku ada taman. selagi aku mampu untuk menjaga hubungan aku dan die..aku akan terus
bertahan untuk hidup kini dan selamanya bersamanya....lebiuuu Muhamad Faiz

Thursday, October 20, 2011



date 15~ Never forget




thank kepada faiz sebab do this for me...dah lebih setengah bulan kami bersama n that day 15.9 kami sambut anniversery yg ke 7 tofgether kat p.mlm..that day he do this for me..walaupun x sebesar mane thank syg..setiap kali munculnye day at 15 pada setiap bulan pasti akan wish n he akan wat ape jerk for me....sayang nya saye kat die nobody can know....saya x thu nak balas ape..t lau dah kesempatan saye akan bg k..takut sebab saye tkut when i give the present he cannot accepete
d......
love u sayang...
TERIMA KASEH BEBANYAK bagi ape yang saya nk walaupun merungut,...sayang kamu<)


Anyway, ada gak la insan yang sangat prihatin

thankxxxxxx paesh azek..

Wednesday, October 12, 2011

Majlis Pra Graduan ^_~



Majlis Pra Graduan di buat oleh junior-junior sem 3 yang dituju khas kepada senoir-senior

sem 5
yang akan habis x x berapa lame lagi..seronok nyer nk join mjlis nie~~~~


setelah sekian lame bau sempat nk update post nie...bz pown ade la jugak dengan nk ready nk go 2 finalalhamdulillah, finalyy MERDEKA!!!....tamat sudah 2 tahun setengah mengejar diploma
....tak banyak nkupdate cume "yaya" say thank kat my lovers "paesh azek" sdi teman ja
di partner n sush payah tolong buat preparaion dari beli baju hingga cantik di malam majlis.
Jumaat- 16/9/2011

tadaaaaa.....