Pages

Saturday, January 29, 2011

Desas desus "FACEBOOK" di tutup

disediakan oleh:NOOR MAZRIHA

destinasi sekarang: berada dalam bas nk balik kl...punye r bosan menunggu perjalan nk sampai..semua dah sakit nie...tido pun dh puas.jadi ak pun amik r laktop on9 jap sambil mase yg ada ni boleh r ak create jap blog ak..ni ak nk story saal cite kat atas ni...

mule-mule semua org berkate:
situasi 1:ak ni othway nk g kolej..kawan pertama berkate"arina" mase kat library.eh korang tahu x facebook nk tutup..
ak pun kate yeo je la fb nk tutup x best r..pergh selepas dari ari2 mkn minggu gak r nk lesap kan cite sal facebook nk dihapuskan nie...

situasi 2:ak gerak  g kelas nie....sepanjang jalan 2 story syik cite sal nie je r..masuk ke kelas...
"tuk,tuk,tuk"semua dok cite sal hal yg same....

situasi 3:ak balik rumah pun masih lagi cite sal fb nk tutup..ak pun dapat r menda yg ak ltak kat atas 2 yg facebook akn ditutup...erm...kwan-kawan ak pun ad yg x puas ati r.

ak punye analisis gak r npe fb nk tutup nie..ad kwan ak ni story yg pengasas ni dh x larat nk kwal sistem ag..die nk kan kehidupan die yg normal.sebab ye la sekarang nie dh ramai kan yg gune fb nie..

pendapat:


kelebihan: facebook ni dapat satukan semua kwan yg terpisah sejak dai zaman sekolah lagi..then ak ase semua org jarang r nk msj ngan kawan-kawan gune nset..pling tidak nk tell hal yg penting je..lau ngan boy sendiri 2 laju aje..

keburukan: facebook ni gak boleh memecahbelahkan atau pun membuat kan pasangan 2 x kire la yg sedang bercita ke berkhawin ke jadi bergado.yela dh terima informasi yg bukan-bukan.

kesimpulan:ape pun fb nie ad kebaikan dan keburukan yang tersendiri la..so lau ad ke x fb ni saye ok je!


Sunday, January 23, 2011

IDOLAKU :Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz  (Gabenor Bank Negara Malaysia)



 Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz (Gabenor Bank Negara Malaysia)
ni la idola ak...salah satu nape ak amik course accounting ni ak nk jadi mcm beliau..ak selalu berangan-angan bile suatu hari nti wang kertas yang bernilai RM  akan bertukar menjadi tandatangan ak..setiap kali ad signature mase sekolah dulu msti ak x lupe utk selitkan perkataan gabenor..semua kwan2 ak gelakan je..ak ckp ane mungkin x mustahil "one day money have my signature"
tp x mustahil suatu hari nanti ak akan jadi mcm beliau.....best nye,,
Gabenor Bank Negara"Tan Sri Dato Dr. Noor Mazriha"huhuhu..angan-angan jer..

setelah ak diterangkan oleh miss suhana pasal mcm mane nk jadi seorg accounting yang professional
ak mcm like je nk smbg lpas abis diploma ni dalam ACCA..Profesional accounting...
Jika usaha ada pasti kejayaan akan menanti..



Zeti Aziz bergambar bersama KDYMM Tuanku Mizan Zainal Abidin Yang Di-Pertuan Agong serta Raja Permaisuri Agong. Turut kelihatan Perdana Menteri Malaysia Dato Sri Najib Tun Razak
Tan Sri Dr Zeti Akhtar Aziz (Gabenor Bank Negara Malaysia) telah merangkul anugerah Tokoh Maal Hijrah 1432H..
Tahniah saya ucapkan.. sesungguhnya kerja keras beliau sudah dihargai..

Pemilihan beliau yang menjawat jawatan itu sejak Mei 2000 berikutan sumbangan besar kepada sistem kewangan Islam yang kini bertapak kukuh di negara ini dan menyumbang kepada sebuah sistem kewangan yang berdaya saing, pelbagai, komprehensif dan inklusif.

Beliau yang menerima hadiah wang tunai RM100,000, plak, pingat dan sijil selaku penerima anugerah kali ke-21, menganggap anugerah itu dorongan untuk beliau terus menyumbang kepada negara.

Sementara itu, Ungku Aziz, yang juga penerima Anugerah Tokoh Maal Hijrah 1418H/1997, terharu dengan penganugerahan kepada anak tunggalnya itu.

“Saya rasa terharu kerana Zeti adalah wanita pertama yang menerima anugerah ini. Saya harap beliau akan menggunakan kepakarannya dalam bidang ekonomi dan kewangan, khususnya perbankan Islam, untuk membantu negara,” katanya yang pernah menerima anugerah itu 11 tahun lalu.


Kepada Tan Sri Zeti Aziz...dah dapat duit RM100000 tu bagi la dekat saya sikit...hehehehe...nak RM15000 je..boleh? haha...Tahniah sekali lagi, kejayaan beliau menjadikan semangat saya untuk belajar Accounting dengan lebih gigih


"ICT"
ape 2 ak pun x tahu tp famous r beb pde mulenye masok free tp dah ramai join g sane alik-alik kena pay pulak..nasib ber r one car just pay RM10 jer....mostly ramai org story sal nie..ak pun ckp best ke g sane ape je yg ade..ad satu member ak 2 bg tahu..mcm g korea beb semua ad.....
ak pun cite r kat my mom.mom x nk g wat ape je...
.jom g nak sane..orang kate best sgt2..nk layan punye layan kerenah ak..mak ak pun bawa ak g KL..nk jadi kan cite semua berlaku secara kebetulan adik ak ad kat kl umh couzin ak....
ak pun g ngan mak ak.....
malam yang dinantikan:ak g r satu kete avanza yg di bawa oleh Aqil Sulong.....


jom intai ape yg terjadi...



ni sudut atas ict kot






    







JALAN-JALAN WITH 2 MAK SEDARE MUDE

nak jadi kan al-kisah nye...i'm (NOOR MAZRIHA) memperkenalkan diri sebagai anak sedare yang paling cute paling comel...hehehehe...(angkat bakul sendiri plak cik adik...) btol ape kenyataan tau....
maybe one day dapat jadi ratu cantik mcm ikon
ERRA FAZIRA


ni al-kisah nye:
black shirt: mak sedare ak name- MADIHAH BT MAT
sweet name -ACU
umo-21

pink shirt: mak sedare ak gak 2..chinese 2..kami ni ad la cmpuran chinese jepun....
name-NOR FASILA MUNIRAH BT BUSU NOLLAH
sweet name-ACU
umo-18


jalan-jalan r satu bandar mentakab 2 with couzin n adik:
afiq,lili,haikal
ad gak r lagu ak nk nyanyi...mari kawan-kawan kita jalan-jalan....jalan-jalan sampai kena saman
pergh.menyirap je lagu kene ejek ngan adik ak...ak ni drive r car dlm 10 minit r dr umah ak
tertibe dh puas ronde-ronde smbil jalan kaki.
ad yg bengang gak bile minyak kete ak je yang tong sndiri nk jalan semua..

situasi 1:makcik ak ni kena berak ngan taik burung kat bandar mentakab
 memang byk r burung berak jadi jalan jgn tgk atas
ak punye gelak 2 smpai ngis2..
jahat kan bukan nk tolong...

situasi 2: ak dh gelak-delak terbahak-bahak smbil jalan nk ke kete..
tibe2 ak pelak kane gelak ngan dieorg..
ak tgk ade paper terselit je kat wafer kete.ingat kan ank aje nk meminang ak tp..hehehehehhe
ak kena saman.
errrrrrrrrrrrrrrrrrrr...
kesalahan:tidak meletakan kad parking kete kot

mood sedih: sebab duit ak melayang bayar saman



sempat posss..errrrrrr
sweet nye:memang macam x penah jmpe camera nie.....
jalan-jalan sampai kena saman
situasi 3:jom la balik dah kena saman......duit pun dah habis..
x sempat nk shoping sempat pegang dan tengok je.

ha so okay nti ak dapat duit with my fater :good bye: ak shoping sorg2 je..

Saturday, January 22, 2011

KENANGAN DI SMK TEMIN "2008"



ni geng:hana,baiyah(keli),aku(gha),wanie gempo,jaja,wani tuki,yan,zira,laili..
ni antare yg ad pic.....
yang x ad:amani.,mazenah

     ni ak nak mula introduction...first sekali sory lame x update blogger ni..mase yg ade x mengizinkan 
utk stay 24 hour depan my leppy nie.
assigment. latihan utk get ready kem..myebabkan tubuh ku penat x terkate.
jadi xsempat la nk update ape story kat cnie
jam 6.00 p.m: ptg nie sempat la ak update jap sebelum g pasar lambak...
tetibe ak remember kwn2 ak msae skol dlu...semua dh wat hal masing2...kawan yg otai bersama..ape2 hal je gado ke makan ke ngumpat ke termasuk r mandi ke basuh baju ke mesti same2..bab kite org ni dok ostel jadi dah cm adik beradik..miss r sgt2....harap r jauh ane pun korg berada korang stay gat gelaran ni
"GENG GBS"
gelaran mase kite org sekolah dlu...walupun ak pengawas tp tetap otai...ala cume pangkat je pengawas tp blh dikatekan mawas la jugak..hehehehe..pantan ckgu x ad kite org msti mrayap kelas kwan-kwan..ala maklum r wlupun kiteorg best prend tp x same kelas an....
ape yg ak selalu cntact die org cume menggunakan fb.......col jika ad yg penting..

kawan kami:

1.syazwani amira:ak dgr story die blajar dan sekrg berjinak2 dalam dunia lembu...
maybe perladangan kot......

2.nursyazwani tukiran:ni la yg ak best nie.dh pun menjadi seorang askar....tahniah.

3.nur azira huda:belajar kat kolej yayasan melaka dalm jurusan computer kot

4.nur amani:baru je lepas abis study form6..

5.nur  laili:pun sama status nye

6:azean nur atikah:dah pindah kat kelantan lepas abis je spm..jadi x thu di mane.

7:nur baiyah:dah market la kot..dh jadi kerani.

8.rusniza:jauh menyempang dri amik perd sekarang dah jadi ahli farmasi..die sedang study kat kolej shah putra:kuantan

9.mazenah:ni la satu-satunye  member ak dh kawin dan da ad ank 2..hope bahagia

10.nurul hana:member ak paling cun macam mayat hidop.....keje cume dekat bawah ketiak mak nye..ehhehe

11.dan last sekali ak(noor mazriha) masih balejar di institut sains dan teknologi daul takzim dalam jurusan accounting

posing kat padang'curi mase cikgu kua..

walaupun korang jauh tp korang sentiase d hati ak:muahhhhh


ni mase kempen bomba 
me n laili:time ni pinjam bj adi2 nk jadi p.islam



laili,yan.amani ,jaja

yaya n laili....usha partguard

Sunday, January 16, 2011

Korean drama "Boys Over Flower"

    
  Boys Over Flower by : Noor Mazriha

Hello untuk semua yg follow my blogger....ni ak nk story sal movie yg ak tgk untk mengisi mase boring
lo...ak ni ad sorang sepupu ni...Nur Atikah Zulkanaini umo die 18..ak memang x mengerti gak ngan die nie..
die ni blh dikate kan hantu cite korea r......movie lagu gmbar stail semua r die hafal..pling ak tgk die suke gile
watch cite korea nie kat astro 391 "KBSW"..

Nak jadi kan cerita ak punye pelik tgk die like je tgk cite korea..one day 2 ak pun try la
tgk..pergh best ga layan movie nie..tp movie nk bukan first movie ak tgk r...
ak pernah tgk r cite.."FULL HOUSE" "MY GIRL" "YOO HEE" "BOYS OVER FLOWER".
perggh..yg paling ak like movie "boys over flower" memang best r....







synopsis:cite ni mengisah kan cite 4 laki yg kaye dan diminati rmai perempuan dan diorang
ni skolah kat high school..nk jadi kan cite jun pyo nie minat kat perempuan nie...pergh memang best r..
kalau korang nk thu lebih dapat kan di pasaran...




Ak memang like cite nie sampai ak sngup bli dis die dalam 18 inggit la..
lau ikutkan x la mhal sgt tp kire membazir gak r,,,mcm2 blh bli ngan 18 inggit 2 tp sebab 
ak suke ak beli la..tp ak blh kate stoy ni best r..terbaikkk r wok..


ni salah satu adegan dalam story nie..

Thursday, January 13, 2011




Minyak parti halia @ losyen parti mustajab.................losyen ni memang mesra gile r ngan ak,,setiap ak g minyak ni mesti ad r kat dalam tas tangan ak.....(untuk melegakan kesakitan).............kurang sikit la kesakitan bile time segugut..ni sebab pada mule nye ak x bape nk suke amik pil-pil dari hospital..












dah 3 biji telan dalam mase 2 hari nie....




Memangla pade awalnye ak x minat nk amik ubat-ubat ni tapi mase ak sekolah dlu selalu sgt ponteng sekolah kesakitan...ak kena pngil ngan cikgu rogayah nie...

cikgu:mazriha kenape awk selalu x datang sekolah..awk kan tahu spm tinggal bape bulan je lagi

mazriha:cikgu,saye x dtg sebab saye segugut cikgu..nk buat keje bangun pun x mampu

cikgu:sampai bile kamu nak terus macam ni...

mazriha:saye tahu cikgu.

cikgu:kamu kena fikirkan satu care smpai bile kamu nk ponteng je..kalau kamu dh kerja kamu boleh dibuang kerja paham x!!!

mazriha:saye tahu cikgu...saye akan pikirkan carenye

sejak dari hari itu ak pun g la klinik sulaiman ni bile ak segugut n die suggest kan ak pil tahan sakit...
berkesan memang berkesan tapi ak takut gak r ak amik ubat ni setiap bulan bile ak segugut..nanti mandul ke kanser ke..byk org bg thu n ak pun search kat intenet risiko untuk wanita...so lau boleh jauh-kan la ubat ni..lau ad kat umah sorok2 la...wat2 cam x nmpk je.....


:SEGUGUT SUKAR UNTUK HAMIL

Ala x kisah la janji tahan sakit..x kisah la...jawapan yg paling penting cm ne nk buat segugut 2 ilang..jwapan nye kena bkawan cepat la syg oi..hahahhahha....ala...2 yg big problem 2...
kalau kawin cm beli baju 2 ok la..ni kawin nk pkai duit yg banyak..nk senang cite tgu ad 15ribu baru jalan majlis nye kot...tambah gadis nie mesti nak kan satu majlis yang sempurna..yela kawin ni satu anugerah kan utk kite..jadi pe salah nye kite hargai dengan CEMERLANG ,GEMILANG TERBILANG...





istimewa nye majlis kawin bagi seorang gadis


bangga la diri ni mendapat segugut kerana itu tanda anda masih dara...
eh jangan salah pham la..bukan la x segugut x dare....
mngkin ikut hormon masin2 lol....adoi kesakitan dh datang
\
bye......




SEGUGUT LAGI

errrrrrrrrr....ni la ak x suke jadi org perempuan ni bile tibe mood segugut...tunggu ari ke-3 baru ok kot..orang kate ni praktis nk bersalin bg ak bia la..sakit ni la raja sakit yg ak x mampu bertahan..




abang......(mane la abang ni orang nk mengadu kesakitan nie)
Rindu sangat kat abg yang dapat hanye mengadu dalam mesej nk berjumpe jauh sangat lo....
abang segugut datang lagi..lagi dan lagi...errrrrrrrr
kalau si abang 2 jawab:ye abang sentiase ad kat cini menemani b
walaupun b sakit dari jauh abang sediakan obat-obatan yang haye la semangat.
(meh abg tolong gosokan perut)


wah indah nye mase 2...rase yg sakit 2 pun boleh hilang
tapi kalau abang ni kate...sory la abang ad banya keje yang penting nk uruskan..

ape korang ase??? arghhh bertambah sakit la perut ni nk bedah je rase
tapi itu lah lumrah perasaan manusia nie!!!



                                                              




                                                 

Tuesday, January 11, 2011

TITLE BLOG "BOONGAARTSHOES"

"BOONGAARTSHOES"..ni name tittle utk blog ak......mungkin korang tertanye-tanye nape blog ak ni name cam x bape nk interest cam blog korang..."BOONGAARTSHOES"ni adlh sempena name kasut yg ak suke r..ak dh lame nk bli kasut ni dri ak mule2 nk masuk dip lpas ak bis spm smpai la sekarang ak x beli2 lgi kasut nie..jadi ak nk create blog ak..ak teringak kat kasut nie,2 yg ak trus amik tittle utk blog ak "BOONGAARTSHOES".Mcm mne ak blh thu ad kasut jename ni ak dlu pernah ngok kat Wanita Hari Ini die pye designer..pergh kalau korang x cye korang blog layari blog kasut ni ngan fb die memang desig2 die cntik...yg buat ak x beli2 kasut ni maybe sbb kos die ngan care pembelian die melalui pos jd ak ni kn gabenor bz je memanjang...ha yg wat ak lagi tertarik ngan title blog ak nie"BOONGAARTSSHOES" mase ak umo 18..tiap kali ak dapat je assigment mase sem 1 dari mane2 pensyarah yang ajar ak...assigment ak msti "BOONGAARTSHOE"..jadi korang jgn lupe follow blog ak nie.


Nie la title blog ak n ni la sample kasut :BOONGAARTSHOES"

FIRST DAY WRITE POST KAT BLOGGER



Salam 1 Malaysia
welcome 2 my blogger the tittle is "BOONGAARTSHOES"..ini first write jari ak dgn pantas nye menaip post n how to share my story to everyone ....


finally,lastly syukur alhamdulillah saye "NOOR MAZRIHA BT ZAHARI" berangan-angan nk create blog sndiri..
 dah banyak ak sign in but semua nye wrong pasword..lupe kan sebab ak suke mum maggi je kot..hehe
 sekarang 2010;isu yang hangat dibicare di bibir2 org ramai ialah "FACEBOOK","BLOGGER","TWITTER"  n so on..smpai yg dah rami jual baju la shawl la kat fb ngan blog....


..ati ak berdetik dengan kenyang sempoi-sempoi mcm tepi pantai."DUP,DUP,DUP" nk try la ada blog


why ak nk ad blog:may be ni ad la kecangihan teknoogi yg ade..pas2 mengisi kekosongan mase cuti n hobi ak seku sekodeng  the other blog...


sesiape insan ciptaan "TUHAN"  yg ter on n nk follow  jgn segan jgn malu..masuk-masuk ramai-ramai..maybe mule2 ni ak kaku ag r nk tulis blog ni kan bahase ak gune yg x bape nk good bab ala ak ni kan x ad pengalaman nk create post ag....bile ak dh byk spend time kat blogger ni maybe korang pun kalah ngn ak kut..heheheheh..


who know one day  ak dipilh award best blogger....ops!!! terlebih sudah
kepada yg dah ad blogger 2 jgn lupe la teach ak cm ne nk expand kan ag blog nie....ilmu x boleh kedekut.....maybe sebab lain ak nk wat blog nie ak nk aja mak ak r gak kan..sebab nti ak ng fmily nk wat busines kat blog ie..skunk nie kecil2 lan dlu r..mgkin lame nti perniagaan 2 ak crete kat blogger je.so nti ak akn post dr mase ke semasa la..