Pages

Saturday, January 29, 2011

Desas desus "FACEBOOK" di tutup

disediakan oleh:NOOR MAZRIHA

destinasi sekarang: berada dalam bas nk balik kl...punye r bosan menunggu perjalan nk sampai..semua dah sakit nie...tido pun dh puas.jadi ak pun amik r laktop on9 jap sambil mase yg ada ni boleh r ak create jap blog ak..ni ak nk story saal cite kat atas ni...

mule-mule semua org berkate:
situasi 1:ak ni othway nk g kolej..kawan pertama berkate"arina" mase kat library.eh korang tahu x facebook nk tutup..
ak pun kate yeo je la fb nk tutup x best r..pergh selepas dari ari2 mkn minggu gak r nk lesap kan cite sal facebook nk dihapuskan nie...

situasi 2:ak gerak  g kelas nie....sepanjang jalan 2 story syik cite sal nie je r..masuk ke kelas...
"tuk,tuk,tuk"semua dok cite sal hal yg same....

situasi 3:ak balik rumah pun masih lagi cite sal fb nk tutup..ak pun dapat r menda yg ak ltak kat atas 2 yg facebook akn ditutup...erm...kwan-kawan ak pun ad yg x puas ati r.

ak punye analisis gak r npe fb nk tutup nie..ad kwan ak ni story yg pengasas ni dh x larat nk kwal sistem ag..die nk kan kehidupan die yg normal.sebab ye la sekarang nie dh ramai kan yg gune fb nie..

pendapat:


kelebihan: facebook ni dapat satukan semua kwan yg terpisah sejak dai zaman sekolah lagi..then ak ase semua org jarang r nk msj ngan kawan-kawan gune nset..pling tidak nk tell hal yg penting je..lau ngan boy sendiri 2 laju aje..

keburukan: facebook ni gak boleh memecahbelahkan atau pun membuat kan pasangan 2 x kire la yg sedang bercita ke berkhawin ke jadi bergado.yela dh terima informasi yg bukan-bukan.

kesimpulan:ape pun fb nie ad kebaikan dan keburukan yang tersendiri la..so lau ad ke x fb ni saye ok je!


0 ulasan:

Post a Comment