Pages

Friday, March 25, 2011


Andai Lelaki Tahu.....

Andai lelaki tahu...perempuan itu jatuh cinta..lelaki itu adalah segala di hatinya.

Andai lelaki tahu..apabile perempuan tu mengalir air mata..die bukan lemah tetapi mencari kekuatan untuk terus kuat menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan marah..die tidak berjaya mengawal perasaan nya tetapi die amat menyayangi lelaki itu...

Andai lelaki tahu..apabila perempuan bercakap banyak tidak bermaksud untuk membuat anda rimas tetapi ingin lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu...apabila perempuan berkata ingin anda berubah bukan die tidak menerima seadanya tetapi,mahu jadikan anda lebih baik demi masa depan bersama..

Andai lelaki tahu..Apabile perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,bukan bermakna die tidak sayang tetapi die terlalu sayangkan pasangannya..Sehingga die terlalu risau sekiranya kepercayaan itu dikhianati.

Andai lelaki tahu..perempuan merajuk..jangan kata die mengada-ngada..Die bukan mahu dipujuk dengan wang ringgit tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat diri dihargai..

Andai lelaki tahu..perempuan mengatakan rindu..Die benar-benar maksudkannya..

*sememangnya Allah menciptakan perempuan dan lelaki itu dengan perbezaan yang tersendiri.tetapi sekiranya mereka saling memahami,mereka adalah saling melengkapi dan menyempurnakan.Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.Di sebalik air matanya tersimpan seribu satu kekuatan yang menjadikan lelaki merasa selamat bersamanya.

*ayat ini dicopy dari sutera-maya.blogspot.com








Jodoh...Perlu Ada Usaha...


Berikhtiar Dan Bertawakal

"Jodoh di tangan Tuhan tetapi manusia wajib
berikhtiar mencari pilihan yang sesuai dengan
ketentuan yang telah ditetapkan.

Cinta tidaklah selalu bertemu jodoh,
tapi jodoh selalu bertemu Cinta.

Sekadar pandangan dan pendapat...

Sunday, March 20, 2011


BOSAN......BOSAN....BOSAN..
BOSAN.....BOSAN!!!!!
ahad: 20.3-bad day to "Noor Mazriha"
BOSAN!!!!!!!!1 BOSAN!!!!
i miss my family..my little couzin "Adam Haris".
" someone" yg aku tunggu dr smlm x muncul.
rindu ni maybe sebab lame x balik kot..walupun ni first time aku berjauhan
dgn fmily utk kejar cite-cite aku..
pengorbanan nie memang susah tapi aku akan hadapi.
walaupun aku perempuan tp aku anak sulong..
semua keje aku ygbuat.
kdg2 aku rase cm penat gak la sbb harapan d tgn aku..
ape yg aku nak.. ckp je msti abah aku akan tunaikan cume lmbat atau cepat je.
same mcm umi aku walaupun mulut die bising aku akn dpat gak ape yg aku nk,
adik aku sorg-sorg nye lelaki..tapi kite org selalu gado...aku pun pikir smpai
bile je nk gado ngan die..ape pun ak syg die.....sebab die seorg yg bik dan pemalu..
aku rase ujan-ujan nie aku makin igt dieorg

abah umi: yaya syg sgt korg sebenarnye yaya dh korbankan org yg yaya syg
demi kamu..sehingge la baru skrg yaya jumpe seseorg n buka pintu hati
yaya utk seseorg yaya syg...
to abah: thank sebab sanggup nk tanggung k.long blajar kat luar negara utk buat ACCA
semate-mate nk k.long jadi seorg akauntan yg profesional..

umi :walaupun kdg-kdg k.long suke mrajuk ngan umi tp k.long
syg umi wlaupun brg umi syg lau k.long mtk umi mesti bagi..

adik :ha..ni memang suke bergado n berebut ngan aku..terutama nset ngn tv...
tapi disebab kan ku syg die semua nset baru aku die pkai smpi aku just pkai nset cikai..

it's ok la...

love u all



my little couzin "Adam Haris"
love :my mom and dad
adik bongsu : haikal


Saturday, March 19, 2011

Jom Heboh




"Jom Heboh"
selalu aku just dengar org cakap tgk kat tv
tapi kali ni aku dah pun berada kat sane...
lokasi"
Dangan bay Johor bharu...
memang enjoy la penat pun ade duit pun banyak kuar...
tapi yg syok dapat jumpe "Akim af"
x sangke say..
nak jadikan cite cm ne blh lepas sampai ke sane
tekkkkkkkkkkkkk

nset berdering: kring,kring,kring
arina: hello ya..jom g jm heboh aku bg ko 5 minit nak siap
ya: ha!!!!ko bia betik...sempat pulak g....

jeng..jeng..jeng..
disebabkan excited sgt dah x pikir mlm kan byk kedai tutup yg thu just go..
tgk-tgk die dh ade kat depan pin2 umah aku..
Samapi-sampai je semua both dah close..erm...sedih gak r n
x terpikir plak smpai nk overnight..semate-mate nk g jom heboh..adoyai..kite org pun lepak la kat danga bay smpai kul 2.30 ..
jeng.jeng ade r mamat polis ni dtg dik tempat ni dh tutup..pergh

nk tido mane say..yg kwn aku ni dh ngis da..hahahahah.
kite org pun col arina n gerak g lepak kat ane nth la nme tmpat 2..bab nye
aku ni jenis suke membuta bile naik transport...so yg overnigt bukan aku tp dieorg..jgn mrh
heheheheheh..


poss....depan danga crew.
5.30 a.m:mkn MD






Sebelum 2 aku nk story aku rase aku x ade terikat dengan ane-ane pihak untuk aku jatuh cinta kerana segala pertanyan aku terhadap seseorg telah terjawab..Aku bukan bodoh masih tunggu lelaki yang hipokrit yang suke lari dari masalah..Cume aku sakit hati ko ingat senang-senang je ko nak buang aku..Aku harap one day ko akan terima dan rase ape yg aku rase sekarang!!!!!


Pertemuan yang singkat telah membuka kembali pintu hati aku
untuk jatuh cinta lagi...
tapi aku rase mcm x pasti sebab dalam diri aku masih lagi
ada perasaan "takut"..

"takut" peristiwa setahun yang lalu jadi lagi..
macam mane aku nk hadapinye...
6bulan aku amik mase untuk jadi seperti sekarang
be happy,smile always....

Titik permulaan antare aku ngan die masih bermula
dan aku akan jage selagi aku mampu
tapi lau kamu tinggal kan aku jugak itu kehendak kamu..

Aku seorang perempuan yang senang sayang org
dan susah untuk jatuh cinta pada someone
tetapi kenapa semua lelaki hanya mempergunakan aku..
aku x tahu sama ada kali ini hubungan yg ada ini serius atau sekadar di pinggiran..

Aku sering berdoa kepada Tuhan supaya menunjukkan aku untuk membuat pilihan
yang terbaik dah sebab aku wanita yang lemah juga aku harap
insan yang aku sayang kali ini tidak mempermainkan setiaku padanya.

p/s: mama sayang papa...
status: i'm not single
date:15.march.2011 .i love someone..



tapi dah nak buat macam mane dah tak natural beauty

Assalamualaikum

Aku kan selalu gerak ane-ane mesti make-up..kadang-kadang rase cm penat,rimas gak la sebab kadang-kadang nk jalan kat panas susah takut cair make-up dh bak puteri lilin la....Sometimes muke nie kena gak rest dari make-up..

tuttttttt....saye ni bukan la secantik Siti Nurhaliza tapi se manis erra fazira la kan..cewah..terlebih sudah..Sekarang nie aku rase tabiat make-up aku dh kureng kot just
make-up time aku nk g kelas tau pun aku ade aktiviti formal....So kepada cowok-cowok di luar sane lau suke aku bia la sebab natural beauty..hahahahahahhaah...

Hari-hari g kelas aku ase selekeh je kot tapi x ade lah sampai pakai selipar jepun ke baju org asli ke...Tapi aku ase life aku always ngan make-up sampai sangup abis beratus-ratus beli make-up x kisah la make-up 2 ori x ori yg penting sesuai ngan kulit aku..Sebab aku ni jenis yg sensitif cikit, lau salah pakai je bis r muke nth cm ape jerk.....

Cume satu je la yang aku belum buat.."CUKUR KENING "coz aku nk wat 2 time aku kahwin..Sekali dah cukur nanti nak kawin seri dah x ade sebab aku ni suke make-up so kelainan aku bile cukur kening je r....

Kepada kaum hawa like-like la make-up sebab bukan hanya untuk cantik tp untuk
mengelakkan muke kite pucat...

Koleksi make-up









Tuesday, March 1, 2011

Hadiah...hadiah..hadiah

27.02.2010

hadiah..hadiah..hadiah...

thank pada paesh azex..(aku suke name 2)
walaupun hadiah ni just lolipop aku hargai
sebab sepanjang aku kat INSTEDT nie first time ade orang bagi present nie...
so aku akan keep lolipop ni walaupun dah luput..hehehehe..

Muhammad Faiz Zakaria a.k.a paesh azex
ape-ape pun thank a lot coz sudi berkawan dengan aku..
i.m happy u be my friend
n u person yang happy...bile ko ad time aku sedih aku rase lega beb tgk muke ko..sebab ko enjoy..
untung sape jadi awek ko sebab ko seorang yang happy mesti awek ko 2 lame2 x ad gigi  sebab x kering gusi gelakan ko..
walau apepun pertemuan yang singkat ni memang happy la sebab mase utk aku jadi seniur kamu pun x sampai satu tahun lagi.....
kalau ada salah silap maafkan la k.......
thank gak sudi pinjam telinga kau utk dgr masalah aku....

ucapan: kalau ingat bulan ingat lah pertemuan ini..kerana dirimu begitu berharga....!!!!!
pelik-pelik....