Pages

Friday, March 25, 2011


Andai Lelaki Tahu.....

Andai lelaki tahu...perempuan itu jatuh cinta..lelaki itu adalah segala di hatinya.

Andai lelaki tahu..apabile perempuan tu mengalir air mata..die bukan lemah tetapi mencari kekuatan untuk terus kuat menyintai lelaki itu.

Andai lelaki tahu..Apabila perempuan marah..die tidak berjaya mengawal perasaan nya tetapi die amat menyayangi lelaki itu...

Andai lelaki tahu..apabila perempuan bercakap banyak tidak bermaksud untuk membuat anda rimas tetapi ingin lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu...apabila perempuan berkata ingin anda berubah bukan die tidak menerima seadanya tetapi,mahu jadikan anda lebih baik demi masa depan bersama..

Andai lelaki tahu..Apabile perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,bukan bermakna die tidak sayang tetapi die terlalu sayangkan pasangannya..Sehingga die terlalu risau sekiranya kepercayaan itu dikhianati.

Andai lelaki tahu..perempuan merajuk..jangan kata die mengada-ngada..Die bukan mahu dipujuk dengan wang ringgit tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat diri dihargai..

Andai lelaki tahu..perempuan mengatakan rindu..Die benar-benar maksudkannya..

*sememangnya Allah menciptakan perempuan dan lelaki itu dengan perbezaan yang tersendiri.tetapi sekiranya mereka saling memahami,mereka adalah saling melengkapi dan menyempurnakan.Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.Di sebalik air matanya tersimpan seribu satu kekuatan yang menjadikan lelaki merasa selamat bersamanya.

*ayat ini dicopy dari sutera-maya.blogspot.com
Jodoh...Perlu Ada Usaha...


Berikhtiar Dan Bertawakal

"Jodoh di tangan Tuhan tetapi manusia wajib
berikhtiar mencari pilihan yang sesuai dengan
ketentuan yang telah ditetapkan.

Cinta tidaklah selalu bertemu jodoh,
tapi jodoh selalu bertemu Cinta.

Sekadar pandangan dan pendapat...

2 ulasan:

paesh azek said...

tuttt .. ! thanxx !

noor mazriha bt zahari said...

tekkkkkkkkk....just 4 u...<3....

Post a Comment