Pages

Tuesday, August 30, 2011


Buat Pertama Kali Saya........


Salam dan selamat hari raye dan selamat menyambut kemerdekaan
buat semua:p
(dinasihatkan kalau tak rajin dan tak berminat, jangan baca :p)

Ini kisah benar dan sejujurnya saya ingin menceritakan semua ini atas sebab saya
rasa ia patut dikongsi. Kenapa tajuk buat pertama kali saya . . . sebab ini la buat
pertama kali saya nak tunjukan gambar orang yang sayang sangat pada saya
hari-hari tanpe jemu die akan say : i love u, saye sayang awk, muaxxx
pada saye

:) Tadaa..



Ada seiras tak muka kami. ada kan. jenuh orang2 akan cakap kami adik-beradik ke nie. kami ia kan ajer...orang tua-tua kata jodoh kita selalu seiras muka kita. erm muka dah seiras muka saya. macam mana tu?? jodohla maknernye..eeee..sukenye
hehe :p
Saya ni. bila dah sayang seseorang tu, saya sayang sangat
saya tak suka main-main sayang macam
orang lain dan laki ini pernah saya sayang dalam hidup saya.
saye ni jenis x memilih sangat yang penting lelaki bertuah
yang ade dengan saye 2 pandai jage saye dan paling penting
menghargai kesetiaan saye~~

Dulu kami langsung tidak tahu akan kewujudan masing-masing di instedt kerana aku datang dulu ke instedt berbanding die:p
bila kami dijodohkan bersama baru saya sedar dia wujud. yang paling kelakar dia langsung tak tahu nama dan saye pown x thu name
die...perkenalan kami bertemu semasa perjumpaan PERSIS..
Kebetulan die seorang yang kelakar dan selalu buat saye dan rakan-rakan saye tersenyum..
jadi bagi saye die nie seorang yang pelawak bukan sahaja boleh membuat saye ketawa menangis dan suke, die juga seorang yang baik hati dan sentiase memenuhi kehendak saye..e2 yang saye suke:) kami semakin rapat bile kami bekerja dalam satu kumpulan dan die selalu datang lepak umah saye..sibuk macam mane pown saye tetap layan die..
dan pada mase yang sama die juga tempat mendengar masalah saye..hubungan kami bertambah rapat apabila kami travel ke jb tanpe dirancang...



Mungkin banyak persamaan antara aku dan die.die suke pink same cm aku gak...tapi aku paling kagum ngan die..die akan terus bekerja tanpa henti untuk mencari rezeki.~~~calon suami yang baik..hheh
opssss~~sayangnya die saye punye.(hak milik terpelihara:)p

takde pinjam dan gune:)

Masih saya ingat lagi masa tu perkataan yang terkeluar dari mulut saya ketika bas bergoyang d tengah jalan: ko jangan amik kesempatan kat aku ok..duduk jauh cikit dari aku...
sepanjang dalam bas 2 akuu x tido die asyik buat lawak jer :)

Sejak hari tu kami rapat dan takda lagi panggilan kau
dan aku :p

saye x sangke dan menyangke yang die kate die ade perasaan kat saye:)p
die lamar saye jadi gf die mase kat dalam bas
tarikh ini : 15.03.2011

pertama kali dalam sejarah saye bercinta sambut hari anniversry tiap-tiap bulan walaupun adiah cume cdbury atau x ade adiah..yg penting die still egat:) tq papa
Sejak itu bermulalah satu kisah suka dan duka antara saye dan die sangat panjang kisah tu. kalau saya cerita di sini mungkin jadi bermuka-muka surat ceritanya :) jadi saya cerita yang mana saya nak cerita jela..

saye nie kalau dah bercinta boleh katekan setia la juga..yang pelik nyer orang lain nie kenal dlu baru declare couple..tapi kami nie lain
cikit:)p hehehe..kami nie couple dlu bru bercinta kenal hati budi masing-masing..perkenalan dan pertemuan saye ngan die nie byk mengajar saye erti kehidupan la..dari sye x pernah buat sesua2 yang sush..saye boleh wat sendiri.....
saye ni selalu pikir negatif kerana terlalu sygkan die dan takut akan kehilangan die..setelah menyesal kena maraa bru nk pikir positif balik. teruk kan saya ni. tapi pengalaman tu mengajar saya. saya dulu dan sekarang dah lain sangat. saya tak macam dulu dah. sekarang saya ade die yg sentiase ad dimane saye ade.... semua, dulu saya selalu mencari orang lain untuk berkongsi kesedihan. tapi itu dulu kan :)



Saya susah nak sayang orang sebenarnya, selalunya lelaki yang hadir dalam hidup saya yang akan melafazkan kata sayang pada saya dulu baru saya akan
sayang lelaki itu sepenuhnya sehingga saya susah nak lupakan lelaki itu :) dan lelaki itu bukan la lelaki sebarangan, selalunya saya sangat memilih dalam bab lelaki, sebab tu dalam hidup saya, tak ramai pun lelaki yang betul-betul saya sayang :) sayang pun ada tahapnya..dan saye nie jenis x suke ade abg angkat ker ape2 yg boleh terangkatlah...

jika saya sayang pada bf saya atau bakal suami saya, mesti la saya sayang sepenuh hati dan tidak akan sesekali menyakiti hatinya. jadi automatic saye set kat mind yang saye perlu setia dan pikirkan die adelah kekasih saye..
jangan layan lelaki lain lagi (even dia tak pernah cakap pun pada saya supaya setialah padanya :) laki lain tu saya anggap kawan jer.


Jadi saya memang susah :')D
an itu betul akan berlaku jika orang itu betul-betul menyayangi saya..Tapi jika orang itu sebaliknya, saya pun akan jadi sebaliknya la juga..


tapi saye juga berterima kasih sangat dekat die kerana sanggup berubah setelah menjadi kekasih hati saye....saye sgt mnghargai..semua laki-laki diluar sane merungurt:saye seorang yang senang berkawan tapi susah untuk didekati..huhuhu:) sayangya ini kerana hati saye sudah dimiliki oleh jejaka yang bernama : MOHAMAD FAIZ


serius beb..saye syg die sangat-sangat kerana die telah menjadi lelaki terakhir cinta akhir dalam hidup aku
hope papa boleh betahan dengan hubungan kite...egat janji2 kamu pade saye..lebiu



2 ulasan:

ryanacan said...

sweet giler babi ^^ jeles akuu

noor mazriha bt zahari said...

tq....

Post a Comment