Pages

Monday, October 31, 2011

PEREMPUAN PILIHAN



Assalamualikum and hye.

Owrite,sepeti yang dihajati,lepas nie nk rajin-rajin mengepost..insyAllah...post kali nie nk mentioned pasal

adakah untuk ayah saye????OMG
semestinya tidak.ini ditujukan untuk jejaka yang masih singgel
but not available....
atau yang sedang mencari pasangan untuk mendirikan masjid

Sebabnya,tetibe nk tulis entries nie...tadi tengah-tengah belek facebook" tetibe terlihat satu pic nie kat my wall..hahahahaha..die punye seksi ke seksa,kite pown x tahu la..even nk ckp perempuan bertudung x semestinya baek dan perempuan free hair x semestinya jahat..
nak seksi 2 bia la berpada-pada...free hair 2 bukan menjadi stu masalah gemuk pown bukan menjadi masalah..yg menjadi isu dan perbualan

hot di bibir masyrakat masa kini,dah la gemuk,pakai seksi sampai boleh
tgk isi dalam pakai warne aper.cantik ker x.gebu ke x????
baju dah ikut shape badan boleh nampak perut yg berlipat
kalau saye dijadikan lelaki : REJECT LA DIK!!!
moral nk cite kat cnie lelaki nie jahat mcm mane pown die..pasti die ingin memperisterikan perempuan yg baik dari semua segi..kalau sanggup pakai pakaian sebegitu, x mustahil lebih lagi sanggup die lakukan..calon menantu baik pasti akan disukai mertua..



Jangan sesekali kite mencemarkan imej kita sendiri
hanya takut diejek mahupun digelar perempuan
selekah yang x reti nk ikut perkembangan feyen masa kini..

Friday, October 28, 2011




mampu ke?
itu je persoalan aku.

kata orang tua2, lagikan suami isteri boleh bercerai, tali pertunangan pun boleh diputuskan, inikan pula ikatan sepasang kekasih yg belum ada apa2 black a
nd white, bila2 masa boleh diputuskan, betul tak?


entahla.
tepuk dada. tanya selera.
Jangan lah terlalu mengharap.
dan jangan juga terlalu ambik mudah.
kalau bercinta 5 - 6 tahun andai tuhan kata dia bukan jodoh kamu,
tak guna juga.
kerana ini adalah satu fakta bukan auta


tolong .
tolong lah jangan sia - siakan masa depan kamu!

jika betul ingin kan dia,
usaha + doa + tawakal. itu ja.

kepada insan mahupun pasangan kekasih yang sedang hangat dilamun cinta
sayangi la pasangan anda dan berusaha la mempertahankan
hubungan anda sekiranya anda mahukan ia menjadi pa
sangan
hidup anda dulu,sekarang,kini dan selamanya.....


p/s : dalam hati aku ada taman. selagi aku mampu untuk menjaga hubungan aku dan die..aku akan terus
bertahan untuk hidup kini dan selamanya bersamanya....lebiuuu Muhamad Faiz

Thursday, October 20, 2011



date 15~ Never forget




thank kepada faiz sebab do this for me...dah lebih setengah bulan kami bersama n that day 15.9 kami sambut anniversery yg ke 7 tofgether kat p.mlm..that day he do this for me..walaupun x sebesar mane thank syg..setiap kali munculnye day at 15 pada setiap bulan pasti akan wish n he akan wat ape jerk for me....sayang nya saye kat die nobody can know....saya x thu nak balas ape..t lau dah kesempatan saye akan bg k..takut sebab saye tkut when i give the present he cannot accepete
d......
love u sayang...
TERIMA KASEH BEBANYAK bagi ape yang saya nk walaupun merungut,...sayang kamu<)


Anyway, ada gak la insan yang sangat prihatin

thankxxxxxx paesh azek..

Wednesday, October 12, 2011

Majlis Pra Graduan ^_~



Majlis Pra Graduan di buat oleh junior-junior sem 3 yang dituju khas kepada senoir-senior

sem 5
yang akan habis x x berapa lame lagi..seronok nyer nk join mjlis nie~~~~


setelah sekian lame bau sempat nk update post nie...bz pown ade la jugak dengan nk ready nk go 2 finalalhamdulillah, finalyy MERDEKA!!!....tamat sudah 2 tahun setengah mengejar diploma
....tak banyak nkupdate cume "yaya" say thank kat my lovers "paesh azek" sdi teman ja
di partner n sush payah tolong buat preparaion dari beli baju hingga cantik di malam majlis.
Jumaat- 16/9/2011

tadaaaaa.....






Wednesday, October 5, 2011

DOKTOR CAKAP SAKIT GIGI BAHAYA!!!


Dah seminggu aku menderita sakit gigi. Seksa giler! Nak buat apa-apa kerja pun tak boleh. segala kerja untukk final kena wat gak sebab nie dah sem last x kan nkk repeat..terpaksa la buat walaupun tengah sakit gigi. Terpaksa tahan sakit. Korang pun mesti pernah rasa sakit gigi kan? Nak bercakap pon jadi malas sebab sibuk tahan sakit. Bila ada orang buat lawak, rasa nak bagi penampor je kat muka orang tu. Haihh.. Tapi kalau dengan p.we, aku layan je. Sayang punya pasal. Hehe..

Doktor cakap kalau gigi tengah sakit tak boleh cabut. Bahaya! Ni tengah tunggu sakit gigi hilang la ni. Dok sumbat bunga cengkih dalam gigi yang berlubang, kumur air garam, kumur dengan Listerine. Nanti dah tak sakit, bila pergi melawat doktor kat klinik gigi boleh suruh dia cabut terus. Sakit hilang.. Gigi pon hilang.. Haha.. Kenapa tak boleh cabut bila gigi tengah sakit? Sape tau? Kalau ikutkan hati, nak je aku tarik gigi ni dengan playar. yang paling sedih tumbuh garhang bongsu..tua dah rupenyer....

Yang paling tak tahan, sakit gigi ni biasanya datang tengah-tengah malam. Kalau sakit sangat, tengah malam mana ada klinik bukak. So terpaksa tanggung sakit sampai ke pagi. Termasuk hari ni, dah 3 hari aku kurang tidur sebab sakit gigi. Paling lama pun tidur 2 jam je. Jagalah kesihatan gigi korang kalau tak nak menanggung sakit macam aku ni. Huk huk..tapi yang penting semua orang akan rasa sebab lingkaran umur tumbuh garhang bongsu 18-30..heheh..dah 3 klinik aku g..tpi semua same..bile nk baik..ari2 syik makan bubur jer..boring...

Walaupun sakit gigi ni nampak macam sakit yang tak berapa nak bahaya, tapi sebenarnya sakit gigi boleh membawa MAUT! Ramai yang amik mudah bila sakit gigi. Telan painkiller dan macam-macam ubat lagi nak bagi hilang sakit sebab takut nak jumpa doktor gigi. Lama-lama sakit gigi tu pon hilang. Memang la hilang tapi kesan pada sakit gigi tu tetap aktif pada urat saraf. Boleh membahayakan tulang rahang, otak, mata, jantung, paru-paru dan macam-macam lagilah sebab bila dah efek pada urat saraf, seluruh tubuh kita ni kan ada urat saraf, so kesan daripada sakit gigi tu boleh merebak ke tempat-tempat lain. Kat bawah ni salah satu kesan akibat sakit gigi.

Petua mencegah sakit gigi:
Campurkan sedikit garam halus pada ubat gigi bila nak gosok gigi setiap pagi ataupun sebelum tidur. Amalkan cara ni korang bukan setakat dapat mencegah sakit gigi, malah gigi korang akan jadi lebih putih dan berseri disukai ramai.